Heart of Darkness on stage in Groningen

Het Toneelhuis / Guy Cassiers. Met rasacteur Josse de Pauw.

Het boek Heart of Darkness vormde voor Francis Ford Coppola een grote inspiratiebron voor ‘Apocalypse now’. Cassiers bewerkte deze literaire klassieker voor toneel. Hij is de meester van het vooruitstrevende hightech theater, met een dominante rol voor de video- en geluidscollages, gesproken tekst en geluidseffecten.

Duister hart vertelt het verhaal van Marlow die als stoombootkapitein, in dienst van een Brusselse handelsonderneming, in de onherbergzame binnenlanden van Congo op zoek gaat naar de handelsagent Kurtz. Wanneer Marlow na een slopende, krankzinnig makende zoektocht in het oerwoud eindelijk aankomt bij de losgeslagen Kurtz, die diep in de jungle zijn paradijs heeft uitgebouwd – een hel waar de enige geldende wet zijn wil is – vindt hij niet alleen een fysiek maar ook een moreel wrak.

Josse de Pauw speelt Marlow, maar tegelijk ook alle andere personages die als videoprojectie verschijnen. Zijn tocht doorheen het oerwoud is een opeenvolging van ontmoetingen met aspecten van zichzelf totdat hij zich uiteindelijk ook moet herkennen in het ‘duister hart’ van Kurtz. Na het geprezen Onder de vulkaan is Duister hart een nieuwe samenwerking tussen Guy Cassiers en Josse De Pauw.

  • Datum dinsdag 01 mei 2012
  • Tijdstip 20:15 tot 22:05
  • Locatie Stadsschouwburg, Turfsingel 86

See: Het Toneelhuis / Guy Cassiers – Duister hart / Josse de Pauw — De Oosterpoort en de Stadsschouwburg.